Představujeme vám službu NADOSAH!

Služba tísňové péče ŽIVOTa 90 mění svůj název.

V roce 1992 jsme v České republice založili službu tísňové péče, která umožňuje starším lidem žít doma a v bezpečí. Zasadili jsme se také o její zařazení do Zákona o sociálních službách a aktuálně jsme největším poskytovatelem této služby v ČR. Denně se staráme o bezpečí bezmála tisícovky seniorů a seniorek.  

V minulém roce jsme dokončili technologickou obnovu dispečinku tísňové péče, který nyní dokáže obsloužit ještě více klientů a klientek. Nové dispečerské pulty jsou navíc vybaveny špičkovou technologií, která je chráněna před případnými výpadky proudu, tak aby klienti a klientky nikdy nezůstali bez pomoci. 

Představili jsme také nový web, který přehledně vysvětluje komplexní fungování služby i postupy v krizových situacích, tak aby tomu porozuměla cílová skupina pečujících. 

Nakonec jsme se proměnu služby rozhodli završit tím, že té naší „tísňovce“ dáme po 30 letech také nový název, který ji bude vystihovat!  

„Nový název služby NADOSAH vychází od dostupnosti tlačítka na ruce nebo ústředně – je vždy na dosah a společně s ním i pomoc. Měl by dodávat pocit, že v jakékoliv situaci, v kteroukoliv dobu, když něco potřebuji, jsou tady lidé, na které se můžu obrátit a spolehnout. Název má evokovat naději v pomoc, samostatnost i jednoduchost v komplikovaných situacích, blízkost a oporu,“ vysvětluje ředitel ŽIVOTa 90 Jaroslav Lorman.